YuP

Cahaya

September 29, 2009

RaY3..rrrrrr!!!~~~~

Raya dah menjelma pe lagi balun la kesemua ketupat, nasi impit, rendang tok n wan, lontong dan cam2 g la..uhuhuhh..nie dah lei bukak gerai dah..Amacam raya tahun ni? meriah ko x. Hopely okei la kan..tp tahun nie i sambut ngan meriah n yang xtahn tue waktu i g umah bakal mak mentua di Segamat, Johor memang gorgeous sgt xp i hanya sempat bermalam di rumah fiancee just one night only..n yg best nyer tertunai gak impian i nak rasa SATE masakan bakal mak mentua..hehhehe..thanks auntie!!














September 16, 2009

DUGAaN pOSa (-_-)''

Bila diarahkan oleh bos untuk wat audit di luar time bulan posa nie..Arghhh..dugaan btui..so destinasi yang ditujui adalah Jabatan Belia dan Sukan S'gor. Kebetulan JBSN S'gor tue bertempat disebelahan dengan PKNS Shah Alam. Wah!! shopping sakan beb..xp xsempat nak beli bju raya coz masa xmengizinkan so sempatlah membeli juadah berbuka posa di bazar ramadan n kerepek2, sampai muka pun dah cam kerepek..wakakkaa..first dtg kat JBSN S'gor i telah di sapa oleh jejaka yang i knal..ermm rupa2nya jejaka yg sama2 i g kursus fail & rekod sampai tertdo dibuatnye. Ngantuk n membosankan kalo g kursus nie..hohohoho..k ERUAN ako siap mention g name ko dalam ako punya blog so give me commission okies..yeah!!Bila dah wat audit nie mesti la kepenatan tue bertambah coz kne g Kompleks Rakan Muda Klang n Petaling untuk mengaudit hasil. Orang2 kat klang n petaling memang masyuk coz sediakan i biskut n nescafe waktu i kat puchong..hehehe lapo menjengah dikalbu so kak NORMAH cam tau2 je..dah lar name akak nie sama ngan mak i n age pun same, erm kira dah kategori makcik xp i panggil akak gak coz xnampak tue pun..hihihi kak normah gla resepi awet muda..huhu>>sebenarnyer manyak nak citer xp kan xabis satu post kne bukak sekurang2nyer 5 post baru..herm..stop it..wokey
ceh!!..ceh!! wat bezy
Plug JBSN S'gor
Azimat n warkah sebelum Nabi Muhammad S.a.W wafat
Reti baca kan
Menyerlahlah plug JBS..hehehe orange gtue
Masing-masing xsempat posing
Cantik gak tandas gelenggang rakyat nie..erm..cuba tgk dalam
Gelanggang rakyat kat Sek. Menengah Teluk Panglima Garang
Plug Pejabat Belia dan Sukan Daerah Klang
Simpan kak duit tue jgn sampai ader org yang curi..hehehe
Kalo on lampu nie mesti meriah punya
monyok jer..kak ram cerdas ckit
posisi yang xbepa cun..hhehehe..ader ako kisah
Masing2 kepenatan hehehe baru pas naik tangga tingkat 3..
rasa nak g jumpa fiancee waktu sampai kat Pejabat Belia dan Sukan Hulu Langat

September 11, 2009

HePYZ BeZdAYS!!

Tanggal 08.09.2009 jatuhnyer tarikh keramat bagi i je la dimana i sudah mencecah usia sekian..sekian..hahahaha..pe2pun hidup perlu jgk diteruskan..hehehe.So hadiah maner beb? My fiancee org pertama dicari so dier wish i pd 7.9.09 sebelumnyer tarikh keramat i..awaik copat bonar.!@@@xp la pe2 pun thank coz give me handbag SEMBONIA yang memang menjadi favourite i beli handbag dari jenama SEMBONIA..very sweet..thanks a lot hubie. See our picture yang xbepa semengah nie..wOu!!~~
Control ckit ayu tue..wah gtu
eh..eh..xready lak
dapat free katalog sembonia after dpt present handbag bezday
So nice eyeshadow..Blue ice
add g..Black colour for black metal ckit bukan sakit mental yerk..
see my eyeshadow after makeover with prof. makeup
sori la nampak gambar i yg lebih..wakakaka..

September 7, 2009

TuDung Gorgeous made ArABiAN





jUsT Want to share wit u'all tudung yang i beli kat Alamanda, Putrajaya..Nice lor n kain jenis cotton so xyah risau cox senang untuk di bentuk..hehehe..tudung nie di jual di kedai guilyn.







 


Harga tudung nie RM22.00 saja xp dlu i beli tudung yang kotak2 nie RM20.00 saja mybe dah rmai permintaan so diaorg markup lebih..

Bulan PurNama O


Assalamualaikum w.b.t






Bila dah berbuka posa tibalah untuk solat mahgrib, isyak n terawih..nak g semayang terawih perut dah kenyang lak..hehehe so kaum hawa juz wat kat umah manakala kaum adam di umah menunaikan solat terawih di Masjid Padang Lebar. Masih g dapat menikmati makanan2 yang sodap2..panjang umor. Bila dah masuk hari ke 16 hari berposa mula la terasa nak main bunga api. Dik mintak ckit bunga api..walaupun akak ko nie dah tua, xp xder la tue sangat pun ko penuhi la permintaan adinda mu ini...chewah!!






Bulan mengambang nak muncul



Wachout!!~~


Wah..nikmatnye..ehh korang dah raya ker lum



PEACE mengejut...



stand by..SAY CHEES!!



PEACE NOT WAR..



Tue pe bang ngah



Bangga dapat pegang mercun




Alar Pak Teh datang lak



Adik g abg ckit..jgn kedekut



hye pe kabo..namer kiter iznie





eh cam firework lak..tui..tui




Lor udak2 nie dah abis main ker..bru ako nak kuar tgk..

JuAdAh BerBuka &^_^&

Bila dah posa nie mesti teringin nak makan cam2 lauk pauk. Tp yang teringin sangat nak makan benda yang ada salai2 nie..yummy..yummy..besh yerk dapat makan. Nie antara juadah2 berbuka posa di kampung n9 xp ader makanan2 yamg xsempat nak candid such as pengat pisang, ayam salai masak lemak cili api dan dacal tauhu..
cian maklong i..untuk memenuhi permintaan i habis ayam2 maklong, i rembat..hehehehe
my mam ngah kcau ikan sembilang salai masak gulai lomak cili api
sebelah dier lak sos untuk masak ikan siakap 3 rasa (kak angah i yang masak)
Tauhu goreng nie lak untuk wat achal
Nie lak i xreti nak sebut xp i juz sebut mee tuk masak pengat..