August 26, 2011

Hepy Celebrate Eidul Fitri 2011

Assalamualaikum w.b.t


Disini i ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA kepada semua muslimin n muslimat diseluruh dunia. Semoga menyambut bulan syawal yang akan tiba nie (still counting days - more 3 days to go) dapat menyambut dengan meriah bersama-sama kuarga dan sanak saudara yang tercinta. Jangan lupa hulurkan duit anda juga kepada ibu dan ayah dikampung bukan sahaja angpau untuk anak-anak buah atau seangkatan dengannya. Jadikan bulan ramadhan nie sebagai kemenangan kita dalam mengharungi segala hawa nafsu dan godaan iblis yang xpenah putus untuk memusnahkan keturunan Nabi Adam. Walaupun pelbagai tohmahan dan suka duka ditempohi sepanjang bulan mulia ini n xlupa juga sepanjang tahun 2011 (sehingga Ogos) kita jadikan sebagai semangat dan panduan untuk kita menuju kebahagiaan di dunia dan akhirat. SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN DARI KAMI SEKUARGA.

August 25, 2011

M00d RayA

Assalamualaikum w.bt.

Mood nak raya memang selalu camnie..roh melayang kat maner ntah..jasad jer kat opis..everybody asking me.."wei, bila ko nak berambus kat opis nie, semua org nak cuti dah sok"..balas "taun depan kut"..aduhai!!! rasa cam nak nyanyi lagu raya jer..layan jer la gambo i yang cam Mariah Carey dihempap piano...




August 24, 2011

Juadah Berbuka Puasa Part XIX

Assalamualaikum w.b.t

Hye..kalo nak pikir menu apa yang nak dimasak g..makan nasi for this week memang xde m00d..so i request kat hubie yang i masak mee goreng + ayam goreng kentucky + puding roti sos vanilla...


: MEE GORENG + AYAM GORENG KENTUCKY + PUDING ROTI SOS VANILLA

: MEE GORENG MELAYU..HIHIHIHHI



: MAKING A PUDING ROTI SOS VANILLA

: AYAM GORENG KENTUCKY

: LIMAU KASTURI.. PENAMBAH RASA

: LEWAT MALAM BARU BALUN MAKAN PUDING ROTI

Test Sh00t Part XIII

Assalamualaikum w.b.t



Today i'm so very worried coz still not feeling well. Recently dah masuk 5 hari My Queen tak elok2 batuk n selsema..alhamdulilah demam dah mula kebah..i terpaksa anta anak i ke taska coz dah 2 ari i amik cuti..anyway i still keep calling Kak Maznah (head of Taska) tanya kabar My Queen camner..nie gambar My Queenebelum dier kne batuk, demam dan selsema...














Juadah Berbuka Puasa Part XIII

Assalamualaikum w.b.t

Macam biasa juadah kali nie simple n delicious..hahahahaha..bosan gak asyik berbuka makan nasi jer kan...so menu nie kebetulan penyediaan bahan-bahannya pun senang..yummy!!!


: menu yang simple..ala-ala western gitu..

: kuah macaroni..i wat xlalu pekat sangat..bergantung pada selera masing2

: my macaroni susu

: rencahnyer..daging burger + meatball chicken + nugget ayam

: kentang goreng..beli n goreng jer..

: vegetarian..tomato + cucumber + salad

: air mango blended...slurrppp!!

: siap untuk berbuka.....


August 19, 2011

She Always Hepy

Assalamualaikum w.b.t

I've been receiving a lot of requests to update my looks. Technically, it's been ages since I've done my last look post (just refer my preview post at title My Photosh00t)...sumtimes people don like it but my blog MAA..Wh0 Cares!!!hehehe.. Meanwhile, I found these pictures in my folder on desktop and just uploading these would be easier. Pictures taken by me. It's was funny when seeing My Queen playing the joys. I'll write about my Lucky Day lunch with my family some time soon (don't know when ;)). That would probably show how outdated I am. Sorry girls. Thanks for persevering with me.

See it how much i'm lucky having a nice daughter. Certainly halves the hassle of getting ready, don't you agree?












: sempat g nak jelir lidah kat owang nyer...





August 18, 2011

Juadah Berbuka Puasa Part XII

Assalamualaikum w.b.t

Menu kali nie sebenarnya xdirancang oleh kami berdua..sebabnya masing-msing xtau nak makan apa..so i yang kne wat decision sendiri..Finally siap la menu seperti dibawah....kalo rasa2 xtau nak masak apa, tengok jer la menu dibawah..ikut kata blog i yerk..selamat berbuka puasa...

: menu berbuka yang xdisangka-sangkakan..xp dah i siap masak..hehe

Ayam Kurma Edisi 2011

: Kobis Kimchi Masak Capsicum

: Ikan Sepat Pekasam Masak Tumis Cili Api


August 17, 2011

Johnson & Johnson Anjuran Puspanita

Assalamualaikum w.b.t

Kepada pembaca blog semua, i ada menghadiri Kursus Keselamatan Kanak-kanak di Taska, Tabika dan Di Rumah Anjuran Puspanita pada 3.08.2011. Memang sonok n banyak info yang ibu2 lei dapat. Contohnya i yang anta My Queen ke taska. So benda-benda macam nie perlulah kita alert  n make sure ur bb is safe sepanjang berada di taska. Kadang-kadang ibubapa terlalu takut nak menghantar anak-anak mereka ke taska atau tabika. My opinion tak kira uoll's anta anak kat umah mentua ke, umah pengasuh ker or taska ke yang penting safety tue penting. Kadang-kadang anta umah mak atau umah pengasuh pun anak lei tergolek n jatuh...semuanya manusia..ada melakukan kesilapan...actually i pun tertanya napa ader puan-puan diluar sana yang penat2 bersalin sanggup anta anak kat kampung n suwuh mak jaga..kalo lei biar la penat keringat kita sendiri yang menjaga and mendidik anak kita sendiri..takut bila dah anta umah mak or mak mentua, anak dah xknal ibubapa kandung sendiri..t jgn salahkan anak...kkk...nie berdasarkan pengalaman kawan2 sendiri...jgn pk susah kiter jer..anak tue yang kesian xdapat kasih sayang dari ibubapa kandung sendiri..

Berikut merupakan gambar i belajar mengurut bb daripada syarikat johnson & johnson...








: instruction how to make it ur bb is calm and non-stress

: semangat i mengurus bb doll nie



: concentrate n focus wat ar they saying n teaching..



Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...