August 17, 2011

Johnson & Johnson Anjuran Puspanita

Assalamualaikum w.b.t

Kepada pembaca blog semua, i ada menghadiri Kursus Keselamatan Kanak-kanak di Taska, Tabika dan Di Rumah Anjuran Puspanita pada 3.08.2011. Memang sonok n banyak info yang ibu2 lei dapat. Contohnya i yang anta My Queen ke taska. So benda-benda macam nie perlulah kita alert  n make sure ur bb is safe sepanjang berada di taska. Kadang-kadang ibubapa terlalu takut nak menghantar anak-anak mereka ke taska atau tabika. My opinion tak kira uoll's anta anak kat umah mentua ke, umah pengasuh ker or taska ke yang penting safety tue penting. Kadang-kadang anta umah mak atau umah pengasuh pun anak lei tergolek n jatuh...semuanya manusia..ada melakukan kesilapan...actually i pun tertanya napa ader puan-puan diluar sana yang penat2 bersalin sanggup anta anak kat kampung n suwuh mak jaga..kalo lei biar la penat keringat kita sendiri yang menjaga and mendidik anak kita sendiri..takut bila dah anta umah mak or mak mentua, anak dah xknal ibubapa kandung sendiri..t jgn salahkan anak...kkk...nie berdasarkan pengalaman kawan2 sendiri...jgn pk susah kiter jer..anak tue yang kesian xdapat kasih sayang dari ibubapa kandung sendiri..

Berikut merupakan gambar i belajar mengurut bb daripada syarikat johnson & johnson...








: instruction how to make it ur bb is calm and non-stress

: semangat i mengurus bb doll nie



: concentrate n focus wat ar they saying n teaching..



Celebrate My Birthday 2017

    Assalamualaikum w.b.t     08 September sudah berlalu,  Terasa sedih dan pilu, Usia meningkat bertalu-talu, Apa nak di...