YuP

Cahaya

November 14, 2011

10 Month

Assalamualaikum w.b.t

"Wah..My Queen dah 10 bulan (15.11.2011) nie. Rasa macam sekejap ajer, dah besau anak ibu. Tapi still kategori baby lagi la..hihihi..ape2 pun i bersyukur ke hadrat ilahi atas anugerah yang teramat bernilai dan tanggungjawab yang diamanahkan amatlah berat tetapi menguji banyak kesabaran i bila bergelar sebagai ibu. Kerap juga la i menangis and meraung bila Nur Umairah jatuh sakit. Sayu pilu hati i..Alhamdulilah suami i memang rajin membantu and menjalankan tanggungjawab beliau sebagai seorang bapa. Itu la risiko yang perlu i tanggung dan pikul bila hantar anak ke taska..biasa la bila Nur Umairah dah sembuh datang plak penyakit berjangkit daripada budak lain..tapi bila pikir-pikir balik ini la ujian yang i harus tempuhi..alhamdulilah bila anak jatuh sakit i dan hubie dah dapat handle situasi ini. Teringat i waktu Nur Umairah demam since umur dier 1 month lagi..kelam kabut dan menangis2 i..ubat dah tentu la tak dapat nak bagi..nasib baik anak i mau breast milk dengan i...alhamdulilah 2 ari jer dah sembuh...dengan time tengah berpantang dan tak boleh duduk bersila..memang quick tension skit..my mom and hubie banyak memberi kata-kata semangat..Kalo uaoll's nak tau hubie i lagi tau jaga anak i ketika masih berpantang..honestly..Sekarang tup-tup..dah besau dah Nur Umairah..asyik bercakap jer tak berhenti-henti..koma dan noktah ntah kemana-mana (kalo muka like daddy but generate nyer sikap ikut like sweet mommy..ahaks!!)"


: waktu ini umur Nur Umairah 4 bulan