November 14, 2011

10 Month

Assalamualaikum w.b.t

"Wah..My Queen dah 10 bulan (15.11.2011) nie. Rasa macam sekejap ajer, dah besau anak ibu. Tapi still kategori baby lagi la..hihihi..ape2 pun i bersyukur ke hadrat ilahi atas anugerah yang teramat bernilai dan tanggungjawab yang diamanahkan amatlah berat tetapi menguji banyak kesabaran i bila bergelar sebagai ibu. Kerap juga la i menangis and meraung bila Nur Umairah jatuh sakit. Sayu pilu hati i..Alhamdulilah suami i memang rajin membantu and menjalankan tanggungjawab beliau sebagai seorang bapa. Itu la risiko yang perlu i tanggung dan pikul bila hantar anak ke taska..biasa la bila Nur Umairah dah sembuh datang plak penyakit berjangkit daripada budak lain..tapi bila pikir-pikir balik ini la ujian yang i harus tempuhi..alhamdulilah bila anak jatuh sakit i dan hubie dah dapat handle situasi ini. Teringat i waktu Nur Umairah demam since umur dier 1 month lagi..kelam kabut dan menangis2 i..ubat dah tentu la tak dapat nak bagi..nasib baik anak i mau breast milk dengan i...alhamdulilah 2 ari jer dah sembuh...dengan time tengah berpantang dan tak boleh duduk bersila..memang quick tension skit..my mom and hubie banyak memberi kata-kata semangat..Kalo uaoll's nak tau hubie i lagi tau jaga anak i ketika masih berpantang..honestly..Sekarang tup-tup..dah besau dah Nur Umairah..asyik bercakap jer tak berhenti-henti..koma dan noktah ntah kemana-mana (kalo muka like daddy but generate nyer sikap ikut like sweet mommy..ahaks!!)"


: waktu ini umur Nur Umairah 4 bulan


Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...