December 31, 2012

Chap!! Chap!! Yang Terindah 2012

 
Assalamualaikum w.b.t
 
Alhamdulilah arinie adalah hari dan tarikh bagi penghujung tahun 2012..sok dh start tahun baru, cite bru, hadiah bru, umah bru dan kehidupan bru..so dr skang nk kne plan macam2 tuk tahun 2013..take it a new calendar dan kalerkan mengikut event dgn kaler2 yg menarik..yg lbh penting tandakan tarikh gaji masuk..hihihi.
 

..so dpt bajet tuk ari2 yg akn mendatang..then azam baru pn kne ada..yg pasti nak wat yg lbh baik dn terbaik dr hari2 yg sebelumnya..ayat memang nk kne skim-A..hehehe..
 
 
Meanwhile, awal bulan januari 2013 pn dh cdg nk buat bacaan doa selamat serta menyambut hari kelahiran Nur Umairah pada 15.1.2013 ( umur 2 tahun sudah) dan anniversary kami pada 22.1.2013..nie pun nak kena plan buat tarikh yang masyuk ckit..insyaallah tarikh bahagia nie akan sy kabar2kan bila majlis nie akn dibuat..papa n mama kne bg kredit kat anknya nak buat dekat umah mereka...hohoho..
 
 
 
Perancangan nie nak buat kecil2an aje..nak bajet on kos nye..dan xlupa juga tarikh 22.1.2013 pun Muhammad Uwais dah masuk 5 bulan (sbb lahir 22.8.2012) so kne kira ikut bulan..xixixi...memang bulan januari nie banyak moment la..hopely tahun baru nie i lbh tabah dan sabar dlm mengharungi hari2 yg akan tiba...LOVe U 0allss!!¡¡¿¿

December 28, 2012

Serupa Tapi Tak Sama




Assalamualaikum w.b.t

 Ya..kami serupa tapi tak sama..ya kami dilahirkan kembar..satu kantung yang sama..mama kami melahirkan kami secara normal tanpa perbedahan..pergorbanan yang besar tuk mama i..nama kami hampir serupa..mempunyai citarasa yang sama..
 
 
Perasaan yang sama terhadap sesuatu perkara dan benda (nasib baik citarasa pemilihan suami xsama..hehehehe), kami selalu berkongsi masalah bersama walaupun i sudah berkahwin..kami masih tidak dapat dipisahkan kecuali kematian..dia seakan memahami hati nie walaupun kami disituasi yang berbeza..
 
 
I masih rindukan zaman kanak2 kami yang selalu menjadi perhatian owang ramai..ya perubahan wajah kami pun semakin kelihatan..wajahnya seakan kebudak-budakan berbanding i yang sudah dimamah usia.. (bukan tua tau..xp mature..huuuhu..nak sedapkan ati)..ya dia kurus berbanding ngan i yang dah makin menembam dan chabby (xp suami suka..xmau kalah..hahaha)..ya giginya semakin kelihatan cantik dengan gigi besinya berbanding ngan i yang still nampak ketaringan (cam vampire u know!~~..huhuuhu)

 
YA ITULAH KEMBAR I##!!

: WE AR TWIN


: mentang2 gg nyer semakin tersusun..cehhh!!
: ya i malu nak tunjuk gg langsuir i


: gedik nak tngkap gmbr sendiri..erm..lynSS~~


: ank dara bermanja dgn mak lang nyer


: xoxoxox0


p/s: pengakuan sebenar yang terpaksa i lakukan..hihihihi..layan~~!! ^_^ }

December 27, 2012

Dolce Collection

Assalamualaikum w.b.t


Tajuk nampak menarikkan..just to sharing..hehehe..tuk pengetahuan semua shalws beads dari Dolce Collection nie memang murah dan cantik..xp nak dapat shawls yang murah nie hanya ad dekat Dolce Collection sahaja tau..kalo tengok n jenguk kat pasaran shawls beads yg biasa pun dah RM85 xp harga kat Dolce Collection hanya RM70 tuk 1 tone..xlama g shawls beads yang 2 tone akan diorang update..so once diaorang dah announce kat FB secepat kilat korang grab it tau..coz shawls yang diaorang jual nie memang cpt laku..uoll's leh la g wall FB diaorang ok tuk maklumat lanjut..pls LIKE manyak2 kat FB for support tq..



: shawls colour is red & beads is white
 
 

 
 
: shawls is 2 tone : light & dark green + beads is green white

 
: shawls colour is blue + beads is light purple

 
: shawls colour is silver + beads is orange


 
: shawls colour is dark brown & beads is gold + white


p/s: kepada sesiapa yg berminat lei pm fb this owner ok
DOLCE COLLECTION

Our Family Day At Malacca

Assalamualaikum w.b.t
Actually vacation nie xdirancang pun oleh kami. Tapi memandangkan nursery anak cuti pada 24.12.2012, so suami decide nk membawa kami bercuti di melaka. Then dh booking hotel n wt tentative program makanye i pun mengajak la kuarga i tuk bercuti bersama2. Al maklum la si adik i yg bongsu tue asyk merengek kat mama i xwat die g jejalan..hehehe..daripada nk bermalam 1 ari jd 2 ari bcoz jalan teramat2 la jem n sesak serta rmai owang sesangat..memang menguji kesabaran tui..hihihi..pe2 pn kne enjoy..mmg sonok sgat..n xpuas nk berjalan.
 
 
 
Jadinya sesi menjelajah pun bermula..first day kami melawat Taman Rama2, so kat cne bukan setakat ad rama2 xp spesies lain pun ad such as spesies burung, ular, charmeleon n byk gla..then kami g naik Menara Taming Sari..ya ampun mmg ramai owang nk kne menapak kete dh la jauh pastu nk beratur beli tiket pnyala rmai owg..eemm..nsb badan!~~
 

: Taman Rama-rama

 
 

: at Menara Taming Sari

 
 
Kemudiannya sesi menangkap gambar disekitar bandaraya A' Famosa..memang rmai umat dekat sana..so kitaorg snap pe yg lei kitaorg snap..coz rmai sgt owang..nak tangkap pun xde space nak wat aksi..hehehe
 

: Gambar candid i


: A'famosa

: keretapi KTM, kpl terbang, kereta bomba dan kereta lembu
 

: fotoshot anak bujang..muhammad uwais

 
Dlm kul 3 lbh kami g check in kat Renaissance Hotel (5 star) gtu..memang cantik n puas..yg plg besh yer byk channel astro lei tgk ngan tv flat skrin yg bsr ok..chewah~~ berlagak kn..hehehhe..jgn jeles..nk xnk plak dpt hrga government rate..hye..hye save g budget i..hohoho..pewut pn dh berbunyi maka nye kuarkanlah segala bekalan mknan yg i msk kat umah..bgun pagi2 dlm kul 5.30am sesi bermasak bermula coz nk bertolak dr umah dlm kul 8.30am..so xde la jln jem..
 

: our room


: bekalan makanan - mee goreng, nugget dan roti telur sardin


: snap pic selps checkout hotel
 
 
Sesi malam pula kami candle light kat Ikan Bakar Muara Sg. Duyong..time tengah beratur pjg nk cop tmpat tiba2 pasan asl rmai owang menangkap gambar ngan awek bju biru tue..eh..eh..cam knal je laki tue..ye..itu la en yusri n lovely wife puan lisa surihani..xp i malu nk gedik ngan lisa..so tgk dr jauh la jwbnye..hihihi
 

: ikan Bakar Muaran Sg. Duyung

 
 
Kebesokkan arinyer pula kami pagi2 g kami dh kuar dlm kul 10 am tuk naik kapal cruise Malacca..memang sonok tengok pemandangan..xp time tue hujan renyai2 n sayup2 angin memang tangkap lentok la dlm cruise tue..sampai anak bujang pun dah terlelap..aman ajer...abis penat berpusing naik kapal cruise kami pun decide g bershopping dekat Dataran Pahlawan..Enjoy~~~ shopping..paling banyak shopping bju anak2..coz ngah sale kat Brand Outlet dan Padini..CAntikss!!
 
 

: Shopping at PADINI

 

: ibu n ayah cbuk beli brg die lak cbuk berfashion kat blkg..hehehe


 
: Malacca Cruise River
 
: muhammad uwais nyenyak tdok dlm cruise
 
: aksi2 kami sekuarga..yippie~~!!

 

: KAMI berempat..

 
 
 
 
Tapi ari sebelum kami nak bertolak alik, anak bujang i lak kne demam n selsema..yer..nie gara2 ibunye main ujan ngan anak2..sowi sgt2 syg!..but demamnye dh mula kebah n beransur pulih atas doa anda semua jua..time ksh..
p/s: m00d baik nk tulis karangan dlm blog ^_^


: jem sesangat..time owang alik keje n cuti..sabar


: time nie uwais dah start nak demam..xp still happy


: me n uwais..tatata~~ malacca..c u next year!!

























December 21, 2012

I Believe I Can Fly



Assalamualaikum w.b.t


I snap this pic sewktu umur Uwais berumur 2mnth n half..so mmg time nie die lasak n membina ckit badan..hehehe..so smlm g checkup berat bdn uwais still naik xp xnaik mendadak sprt yg sblumnye..just 200gram sahaja....mgkn nk ringankn bdn tuk merangkak pula kut..pe2 ank ibu dh semakin membesr ngan cpt!
 
 
I <3 U-wais

December 20, 2012

4 Month Already!

 
Assalamualaikum w.b.t
 
 
Alhamdulilah skang nie umor anak bujang sudah 4 bulan..sekojap ajo..Yippie!!¡¡
 
Untuk makluman semua muhammad uwais dah pandai meniarap since umurnye tepat2 3 bulan..mmg cpt dr kakak nye...skang nie pn dh tunjuk gaya merangkak dgn menaikkan badn..u ar so fast learning darling!!..im so proud with u..pasni terus jln plak ye..hehehe
 
 


 
 
: cakSS!! im here :



: tak terkawal perasaan nak meniarap ajo :



: like me hahkss!!~~ (^_^@@)

 





December 19, 2012

To Get Him

 
Assalamualaikum w.b.t
 
taking him from nursery
hepy yok!!



: me + muhammad uwais :

December 18, 2012

Her New Hobbies Is Swimming


Assalamualaikum w.b.t
 
Dulu ada entry yang i tulis and cerita pasal anak dara i yang memang xsuka dan takut mandi kolam/swimming pool..but since die dah usia mencecah 2 taun nie semuanya berubah daripada xsuka kepada suka..pantang kalo nampak swimming pool mesti rengek2 kat ayah dier suwuh masukkan die dalam kolam..hehehe..adatlakan..budak2 ada perubahan citarasa dan mood..kalo dlu malu nak pkai bju swimming pool yang seksi tue xp skang nie terhengeh2 suwuh ayahnyer pakaikan coz nak mandi...yang xtahan skang nie kalo kat umahkan xder swimming pool so dier suwuh ayahnyer amikkan tab mandi yang beli kat IKEA waktu dier bb n then letakkan air dalam tue tuk swimming..hahahaha..memang lawak anak dara nie..kalo bab citer pasal anak bujang i lak pantang kalo bukak pampers or bju mesti suka coz dah tau mesti ibunyer nak mandikan..tue la ragam2 anak2 i..
 
Hubie pun dah gtau cadangkan nak antar umairah blaja berenang coz kat putrajaya nie banyak kelas belaja renang xp husband kater umairah dah xlei pkai bju mandi yang seksi2 n kne belikan bju renang yang muslimah ckit and tutup aurat..tq dear..u ar good dady and husband..
 
p/s: wlaupun owang kata..ala udak kecik jer bukan aper2 pun kalo nk pkai bju renang yg seksi..but dr kecik kita kene ajar anak2 supaya menutup aurat dan bila dh besau xder la liat nak tutup aurat..dari rebung kiter kne ajar..insyaallah niat dan didikan yang bagus dan baik menjadikan anak itu cemerlang dan gemilang didunia dan akhirat.. Amin

: akak yg dh mandi xnak pulang lor :


: dh pandai :

: mula2 takut :
 
 
 

December 17, 2012

New Style From Him


 
Assalamualaikum w.b.t
 
 
Actually gambar nie waktu Muhammad Uwais berumur 2 bulan lebih..nampak ajer kamera mula nak tunjuk kehenseman nye..hehehe..nie gara2 ibu nyer time pregnant suka bebenar dan asyik candid gambar sendiri jer..nie la kesan nyer..



p/s: heppy this mondays!!~~ owh (^ ~ ^);
 
 
: cute x kiter :

: 4 reaksi muka anak bujang :

: tanda2 diri ku sudah mengantuk :

: im sleeping rite now..jgn kcau2 tau :
 
 
 
 


Udak Bam2!!~~


 
Assalamualaikum w.b.t
 
 
Muhammad Uwais sebelum kpala botak licin..hhuhuhu
 
 
 
stokin ultraman


gaya tangan cam nk tumbuk owang jer adik


Celebrate My Birthday 2017

    Assalamualaikum w.b.t     08 September sudah berlalu,  Terasa sedih dan pilu, Usia meningkat bertalu-talu, Apa nak di...