March 29, 2012

Vacation at Port Dickson (date: 23 - 25.3.2012)

Assalamualaikum w.b.t

Actually vacation nie bukan lah dirancang..secara kebetulan husband ada mesyuarat kat cane maka i pun join sekali with anak tersayang..walaupun ketika itu i baru alik dari JB ari jumaat aritue terus bertolak ke PD..nasib baik la dokat..xp sampai pun lambat gak coz manyak sangat menyinggah makan di luar..Di sana kami diberi Bilik Superior Club for family memang besar dan selesa..xp gambarnyer xsempat nak menangkap coz time tue masing2 dah penat + mengantuk, terus kami landing kat atas katil..kebetulan sewaktu dinner ada persembahan karaoke, pertandingan sukaria dan cabutan bertuah..paling yang dinanti2kan semestinya cabutan bertuah..waktu tue i dah balik awal ke bilik kerna anak dah mengantuk sangat so husband la sowang2 kat party dinner, yerla takut2 no.cabutan bertuah kami yang dapat..memang betui tekaan kami selepas i balik terus noobor cabutan bertuah kami dipanggil..lucky nombor 33..dapat free voucher menginap di Hotel Selesa Beach selama 2 hari 1 malam di bilik Superior Club juga..so expire date adalah sehingga 23.06.2012..alhamdulilah..dapat la mengrehat2kan badan...sowi gambar xigt nak tangkap pun...later t i snap yer..
Hari sebelum nak check out sempat la meneman anak dara i mandi swimming pool walaupun awal2 dlu bawa g perak, takut bebenar ngan air..cer bukak entry i dlu vacation at Lumut, Perak..skang nie..sampai xnak kuar dari swimming pool..ermmm..sabau jer la..tontoni la gambar2 yang i sempat snap..terselit jua gambar anak dara i yang xnak balik2 dari mandi...anak dara ibu yang paling manjoooo!! 

so hepy...besh nyer mandi swimming pool

mula-mula masuk..xkut air

suka bebenar tepuk air..sonok yer

terpercik kat muka sendiri..

"jgn jeles i mandi swimming pool" - said Nur Umairah

cepat btui Nur umairah blaja berenang..hehehe..xp tangan still pegang lar..

: view dari  hotel bilik i..memang dekat ngan
swimming pool n tempat mkn hotel

belakang nie straight ker pantai..cnie ramai main bola tampar pantai

time blaja berenang..good teaching + good learning

posing ckit..xbawak suar tight maka jd jurufoto ajer la..
owang preggie elok wat exercise berenang

last pic..anak dara i merajuk coz xdpt mandi pool g..
coz time tu check out + back

Anak Dara Ku

Assalamualaikum w.b.t

Cerita merta mengenai anak perempuan i Nur Umairah yang semakin manja, petah bercakap dan berkata2..hehehe..stp kali bawa anak dara i mesti owang xcaya Nur Umairah baru 1 tahun 2 bulan. Mereka ingat anak i dah 2 tahun lebih..tu yang title kat atas i bubuh...but sweet..coz she look tall more than child yang baru setahun lbh. Mybe ikut baka husband i kut. Kadang kala tengok telatah anak dara i pun dah macam umur owang dewasa..setiap kali kalo i nak peluk husband mesti dier jelous n mula la tarik rambut or tolak badan i..memang my generation..time pregnantkan Nur Umairah, i memang xnafikan yg i nie memang kuat cemburu..tup-tup melekat kat anak dah...now pregnant yang ke dua nie..xnak emotion bebenar..hepy go lucky ok..bila dah 2 tahun lebih keje audit n outstation still rasa cam anak sekejap jer dah membesar..but kami akan pastikan spend more time dengan anak walaupun sekejap..so far anak xde la cerewet or memilih owang kalo ibu dan ayahnyer kuar outstation sama. Pe2 pun pasni kakak (Nur Umairah) xsunyi sangat coz ada adik sebagai peneman tuk bermain...hehehehe..time out tuk sesi membaca majalah tuk ibu-ibu comel yang mengandung yer..hihihi..bew..bew..wasalam










Celebrate My Birthday 2017

    Assalamualaikum w.b.t     08 September sudah berlalu,  Terasa sedih dan pilu, Usia meningkat bertalu-talu, Apa nak di...