YuP

Cahaya

November 4, 2013

3rd Pregnant: 32 Weeks



Assalamualaikum w.b.t


Alhamdulilah arinie genap 32 weeks my 'US' dalam pewut nie...hopely sihat dan sempurna sifat dalam pewut ibu..today it's my check up..tapi check up i waktu petang so malas nak pergi cepat-cepat since KK Putrajaya pun dah consisten cara jadual dan cara mereka attend their patient/client...for ur information check up 3rd pregnancies i nie di check oleh nurse yang sama and yang mula-mula i open book..yang specialnye, i punya neighbour yang check up kan i so memang senang sesangat dengan die..tak perlu susah-susah..terbaik jer layanan..kihkihkih..actually waktu i pregnantkan uwais lagi die dah entertain i...cuma waktu tu bertukar ganti sekejap dengan nurse lain..


Bagi i better nurse yang sama yang check up kita sebabnya die dah tahu apa masalah kita dari minggu pertama buka buku hingga la bersalin..so 32 weeks nie, sakit-sakit pingang memang dah datang..memang tak selesa ok..jangan ditanya ada ubat tak untuk ibu preggie nie...ada!!!! but tunggu sampai bb comei dalam pewut nie keluar dulu..memang sakit pinggang automatik dah tak sakit..kalo pergi klinik pun doc akan just suggest bagi panadol and mc sahaja untuk meredakan kesakitan pinggang yang dialami..






 
By the way hari jumaat (1.11.2013) i mc, tak datang keje...reason nya..sakit kepala, sakit pinggang, sakit tekak dan selsema..and then anak-anak pula tak sihat so memang i tak larat nak datang keje..tapikan...kat sini i just nak sharing la kan..semenjak i consume ESP Shaklee {minum juga ketika badan tak sihat} alhamdulilah sakit i tue sekejap je..virus tue terus hilang..but nie semua kuasa Allah s.w.t..sesuatu penyakit datang dan pergi adalah mengikut kehendakNya..kita hanya mampu berusaha mencari pengubatnya dan berdoa semoga penyakit nie cepat-cepat sembuh..betul tak..yakin padaNya..
 
 



Sometimes kalo pekena air sejuk batu pun lei kena balik sakit tekak nie {heheheh..mane lei tahan tengok owang minum air sejuk ketulkan} kihkihkih..harap-harap semuanya selamat dan sihat-sihat hendakNya..

wasalam...luv yo!~